<

Voorbeeld

Een dodelijk auto-ongeluk

Een vrouw verloor haar grootouders door een auto-ongeluk. Ze merkte, dat ze iedere keer als haar partner of kinderen een langere autorit maakten, ze zeer bang was. Ze 'eiste' dat ze zouden bellen als ze aankwamen op de plaats van bestemming. Als haar grootmoeder en grootvader luisterde ik naar hoe pijnlijk en eng die ervaring voor haar is geweeest. "Waarom hebben jullie me verlaten?", was 1 van de zinnen die gehoord wilden worden. Twee maanden later vertelde ze me, hoe haar dochter met een busje door Nieuw Zeeland reiste en ze niet meer bang was. Ze miste alleen de aanwezigheid van haar dochter.

Meer voorbeelden van transformerend luisteren gebaseerd op mijn eigen werk als professioneel luisteraar.

Transformerend Luisteren

Kan je pijn helen? Kan je patronen doorbreken? Kunnen blokkades worden verwijderd? Coaches, therapeuten, mediators en andere professionele luisteraars proberen mensen te ondersteunen bij het transformeren van hun leven. Soms is het daarbij genoeg om aanwezig te zijn en te spiegelen, wat je hoort. Soms lijken ongewenste emoties, gedachten en gedrag echter verbonden met hardnekkige en 'oudere' verhalen. Transformerend Luisteren combineert verschillende methoden om triggers, overtuigingen en blokkades die de sprekers niet langer dienen te herprogrammeren.

Wat wil jij graag transformeren door luisteren?

Vervelende gedachten?


Sterke gevoelens?


Hardnekkige blokkades?

Deze training is gebaseerd op mijn eigen werk als professioneel luisteraar. Transformerend luisteren is niet gebaseerd op 1 methode. In deze training zullen wij (jij, ik en de andere deelnemers) onderzoeken hoe jij verschillende methodes kunt combineren. De training nodigt je uit  om methodes die jij als effectief beschouwt te combineren met nieuwe methodes. Ze helpt ook bij het versterken van je intuïtie en je vermogen om te improviseren. (Meer over de methodes die ik zelf combineer).

Intuïtie en Improvisatie

Walking and Talking Wanneer houd je vast aan een idee?


Wanneer is het beter om los te laten?

In deze training houden we ons bezig met:

Zoals bij al mijn trainingen zullen we werken met voorbeelden van de deelnemers. Sommigen vinden het moeilijk om te herkennen, wanneer een idee of aanpak niet werk en/of het idee los te laten als ze dat wel doen. Anderen vinden het een uitdaging om om te gaan met bepaalde 'lelijke gedachten' of de 'intense' uiting van emoties, die bij dit soort werk vaak omhoog komen. Afhankelijk van de issues die naar voren komen, zullen we werken met inzichten over luisteren (Book of Needs), onze eigen processen, helen van trauma en improvisatie. Ik heb gemerkt, dat de concepten die in 30 jaar improtheater heb geleerd zeer nuttig blijken te zijn bij 'in het moment blijven', zien wat er nodig is en een idee loslaten dat niet werk. Het stelt me ook in staat om je te laten zien en ervaren hoe je dit serieuse en diepe werk kunt doen met lichtheid en spelen. 

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl