Voorbeeld

In onze demo laten we zien, hoe je behoeften kunt vinden en vervullen met de Strategiekaarten.

Welk woord trekt je aandacht?

Handleiding

Deze Nederlandse handleiding is naast bovenstaande demo een goede manier om kennis te maken met de mogelijkheden van de strategiekaarten.

Strategiekaarten

Strategy Cards Wat heb je nodig? Wat heb je 'echt' nodig? Dit is waarschijnlijk 1 van de meest gestelde vragen van coaches, therapeuten, mediators en iedereen, die geïnteresseerd is in het welzijn van anderen. De eerste antwoorden die je dan meestal hoort zijn:
  • Thuis
  • Partner
  • Vrienden
  • Werk
  • Geld

Ben je tevreden met je werk?

Strategieën als werk, familie, partner en thuis spelen een belangrijke rol als we een 'beter' leven willen bereiken voor zowel onszelf als anderen. De Strategiekaarten kan je gebruiken om:

44 Kaarten om strategiën te vinden en te begrijpen

We hebben 15 strategieën geselecteerd, die vaak gebruikt worden gedurende langere tijd en om meerdere behoeften tegelijkertijd te vervullen en 3 'uitdagende periodes' (begin, crisis en einde) toegevoegd. Vele van deze strategieën en periodes werden al in het Book of Needs als thema besproken. Sinds 2022 zijn er 18 aanvullende strategieën, de Ja/Nee-kaarten en 4 Optiekaarten toegevoegd, die helpen strategieën te concretiseren of concrete strategieën van jou en anderen beter te begrijpen. Op de achterkant van iedere Strategiekaart kan je een selectie van behoeften vinden, die mogelijk samenhangen met deze strategie of uitdagende periode.

De Strategiekaarten zijn ontworpen als uitbreiding van het 'Deck of Needs'. Ieder onderstreept woord is een woord op een kaart in het Deck of Needs. De kleur van de streep komt overeen met de kleur van die kaart. Hierdoor kun je snel een verzameling kaarten vinden, die samenhangen met deze strategie of uitdagende periode. Het voorbeeld hiernaast laat zien dat je de Strategiekaarten ook los van het Deck of Needs kunt gebruiken.

Is seks een behoefte of een strategie?

Strategiekaarten Toen ik deze foto voor het eerst liet zien, reageerden meerdere mensen door te zeggen dat 'seks' een 'behoefte' is. Veel NVC-trainers, waaronder Marshall Rosenberg hebben 'sexuele expressie' op hun lijst met behoeften staan. Ik denk dat seks zowel een behoefte als een strategie kan zijn. In de Flower of Needs vind je het als 1 van de 'lichamelijke behoeften'. Voel je vrij het als behoefte te zien en te gebruiken. De woorden op de achterkant kunnen ook gebruikt voor meer begrip, als je seks als behoefte ziet.

Bestel nu

De Strategiekaarten zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits, Frans en Pools. We hebben ook 2 Pauzekaarten toegevoegd, waardoor er in totaal 40 kaarten zijn.In de toekomst zullen we andere talen toevoegen. Bestel je eigen set nu. Meld je aan en/of ga naar onze Facebook-pagina, zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe tools, nieuwe spelvormen, updates van de handleidingen, nieuwe boeken en nieuwe talen. Onze Facebook-pagina is ook ons forum voor vragen, feedback en wat jij en wij verder willen delen.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl