Voorbeeld

In onze demo laten we zien, hoe je behoeften kunt vinden en vervullen met de Strategiekaarten.

Welk woord trekt je aandacht?

Handleiding

Deze Nederlandse handleiding is naast bovenstaande demo een goede manier om kennis te maken met de mogelijkheden van de strategiekaarten.

Strategiekaarten

Strategy Cards Wat heb je nodig? Wat heb je 'echt' nodig? Dit is waarschijnlijk 1 van de meest gestelde vragen van coaches, therapeuten, mediators en iedereen, die geïnteresseerd is in het welzijn van anderen. De eerste antwoorden die je dan meestal hoort zijn:
  • Thuis
  • Partner
  • Vrienden
  • Werk
  • Geld

Waarom werken sommige strategieën niet zoals je wilt?

Strategieën spelen een belangrijke rol als we een 'beter' leven willen bereiken voor zowel onszelf als anderen. De Strategiekaarten kan je gebruiken om:

Behoeften vinden en vervullen

We hebben 15 strategieën geselecteerd, die vaak gebruikt worden gedurende langere tijd en om meerdere behoeften tegelijkertijd te vervullen. We hebben 3 'uitdagende periodes' (begin, crisis en einde) toegevoegd. Op de achterkant van iedere kaart kan je een selectie van behoeften vinden, die mogelijk samenhangen met deze strategie of uitdagende periode.

De Strategiekaarten zijn ontworpen als uitbreiding van het 'Deck of Needs'. Ieder onderstreept woord is een woord op een kaart in het Deck of Needs. De kleur van de streep komt overeen met de kleur van die kaart. Hierdoor kun je snel een verzameling kaarten vinden, die samenhangen met deze strategie of uitdagende periode. Het voorbeeld hiernaast laat zien dat je de Strategiekaarten ook los van het Deck of Needs kunt gebruiken.

Is seks een behoefte of een strategie?

Strategiekaarten Toen ik bovenstaande foto voor het eerst liet zien, reageerden veel mensen door te zeggen dat 'seks' een 'behoefte' is. Veel NVC-trainers, waaronder Marshall Rosenberg hebben 'sexuele expressie' op hun lijst met behoeften staan. Ik denk, dat zowel een behoefte als een strategie kan zijn. In de Flower of Needs vind je het als 1 van de 'lichamelijke behoeften'. Voel je vrij het als behoefte te zien en te gebruiken. De woorden op de achterkant kunnen ook gebruikt voor meer begrip, als je seks als behoefte ziet.

Bestel nu

De Strategiekaarten zijn verkrijgbaar in het Nederlands, Engels, Duits en Pools. In de toekomst zullen we andere talen toevoegen. Bestel je eigen set nu. Meld je aan en/of ga naar onze Facebook-pagina, zodat we je op de hoogte kunnen houden van nieuwe tools, nieuwe spelvormen, updates van de handleidingen, nieuwe boeken en nieuwe talen. Onze Facebook-pagina is ook ons forum voor vragen, Feedback en wat jij en wij verder willen delen.

Copyright Kommunikasie, Tulpstraat 47, 7514 ZJ Enschede, The Netherlands, tel: + 31 622 802 976, info@kommunikasie.nl